Bezie(l)ster

Mijn naam is Kristien Maus. Ik ben een enthousiaste creatieveling die constant op zoek is naar authenticiteit, verbinding en heelheid. Als kind was ik al enorm beweeglijk en hield van verhalen vertellen. Jarenlang heb ik gedanst en theater gespeeld aan de academie. De goesting om te delen en hierdoor verbinding te maken met anderen, is er altijd geweest.

Delen

Het is verbazingwekkend hoe vaak we onszelf inhouden, niet echt tonen of anders proberen te zijn. Als ik expressie geef aan al mijn gevoelens en gedachten, dan kan ik er pas echt helemaal zijn: puur. Je authentiek verhaal delen met iemand is niet gemakkelijk. Het vraagt kwetsbaarheid, openheid en vertrouwen, zowel van jezelf, als van de persoon die naar je verhaal luistert. Uiteindelijk blijkt dat we veel herkennen in elkaars verhalen. Dat maakt dat ik het ook enorm belangrijk vind om elkaar met respect en gelijkwaardigheid te behandelen: van mens tot mens.

Moed geeft ons een stem, en compassie een oor‘ (Brené Brown)

Spelen

Speelsheid en humor kunnen helpen om zware thema’s lichter te maken, zonder de gevoelens te ontkennen of negeren. Zelf heb ik een periode gekend waarin ik vergat om te spelen. Ik ‘moest’ van alles en vergat te ‘mogen’. Terug het kind opzoeken in mezelf heeft me enorm geholpen. Spelen vraagt een soort van loslaten of overgave. Het kan je de goesting geven om zelfs lastige opdrachten met plezier uit te voeren. De spontaniteit en het enthousiasme die vaak gepaard gaan met spelen, zijn ook kenmerken die enorm bij mij passen. 

Pas als het kind in ons sterft, wordt de oude mens geboren

Helen

Het is een zalig gevoel als alle delen van jezelf er mogen zijn. Gezien en gehoord kunnen worden, zonder oordeel of schaamte! Op die momenten voel ik me heel en in verbinding met mezelf en de ander. Volgens mij is iedereen op zoek naar verbinding met zichzelf, de ander en de wereld. Op zoek naar harmonie. Harmonie kan ontstaan als we allemaal samen echt onszelf mogen zijn. 

Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden

Wie zich in zijn passie verliest, heeft minder verloren dan wie zijn passie verliest

Toen ik ontdekte dat er een combinatie bestond tussen dansen en anderen helpen, was ik meteen verkocht. Zo studeerde ik in 2014 af als dans- en bewegingstherapeute aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen (Nederland).
 
Sindsdien heb ik ervaring opgedaan bij verschillende werkplekken. Ik werkte met mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking (Gielsbos, Gierle), straat- en weeskinderen (Bahay Aurora, Filipijnen), mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (OTL, Herent), pijnpatiënten (AZ Monica, Antwerpen), vluchtelingen en anderstalige jongeren (stedelijk Lyceum Offerande, Antwerpen), jongeren in crisis en/of met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) (PC Multiversum, Mortsel), mensen met angst-en stemmingsstoornissen en/of ASS (PC Guislain, Gent). Bovendien vestigde ik me als zelfstandige in bijberoep (Centrum Oost, Antwerpen en Psy-Meer, Gent). 
 

Kristien Maus heeft zelf dankzij het doorleven van een burn-out en een pittig rouwproces haar gave mogen ontwikkelen om in contact te staan met de zielenwereld en de aarde. 

“The in between” is nu haar favoriete plek geworden, waar ze zowel de verbinding met het aardse, het lichaam, de realiteit hier ervaart en ook de connectie met de (overleden) zielen en gidsen. Haar opleiding en ervaring in de psychiatrie als dans-en bewegingstherapeute zorgen voor een onderbouwd kader waarbinnen ze mensen kan begeleiden. De kennis rond het lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat ze mensen goed kan aanvoelen en kan helpen om via het lichaam de verbinding met henzelf te versterken. 

Daarnaast schrijft en deelt ze ook heel graag haar verhalen. Zo bracht ze reeds haar burn-out verhaal in een solo voorstelling moeTD, de moeD ervoor te kiezen dat niets meer moeT. En brengt ze binnenkort haar eerste dichtbundel ‘Rauwe Rouw’ uit. 

Daarnaast bleef mijn grote liefde voor theater en creëren steeds verder groeien. Met vrienden had ik  een eigen theatergezelschap, ‘Compagnie Spotvogel’, (2015 - 2018). Hier dreven we op een creatieve humoristische manier de spot met sociaal-maatschappelijk relevante thema’s.
 
Na 3,5 jaar werken als dans- en bewegingstherapeute in de psychiatrie, gecombineerd met duizend-en-één projecten en mijn eigen theatergezelschap, werd het me na een burn-out duidelijk wat ik wilde doen: het onbespreekbare zichtbaar maken. Door zelf op een podium te kruipen, op een creatieve manier te delen en te spelen, merkte ik dat ik kon helen. Daarom wil ik ook anderen inspireren om vorm te geven aan hun verhaal, want voor mij geldt: delen en spelen is helen. 
Telefoon
0498 26 61 90
E-mail
hallo@kristienmaus.be
Privacy
Follow me on
All pictures are made by VTF or Nimsa Photography